Temerin: Uhapšeni Obrazovci naoružani šipkama i palicama

Novosadska policija u petak uveče je u Temerinu uhapsila osmoricu mladića, a kod četvorice su pronađene drvene palice, metalna šipka, lanac, plakat sa obeležjem pokreta "Obraz" i srpska zastava.

Novosadska policija u petak uveče je u Temerinu uhapsila osmoricu mladića, a kod četvorice su pronađene drvene palice, metalna šipka, lanac, plakat sa obeležjem pokreta "Obraz" i srpska zastava.

Mladići su iz Novog Sada i Temerina, a samo je jedan punoletan i on je u grupi četvorice kod kojih su pronađeni navedeni predmeti. Svi mladići će biti privedeni u hitnom postupku sudiji za prekršaje, zbog kršenja javnog reda i mira, a oni kod kojih su pronađeni predmeti i zbog kršenja Zakona o oružju i municiji.

Policija je pojačala kontrolu u Temerinu da bi predupredila incidente. Podsetimo, u ponedeljak je grupa 16-godišnjaka mađarske nacionalnosti prebila vršnjaka Bojana O. kod Ekonomske škole, a 15 dana pre toga je prebijeno pet mladića srpske nacionalnosti pa se sve čini kako bi se sprečili incidenti sa međunacionalnim obeležjima, koje iniciraju najverovatnije mladi pripadnici ekstremističkih organizacija.

  • Srbin

    11.10.2011 18:21
    Madjari koji su napadali Srbe su uhapseni i pusteni dobili su par prekrsajnih prijava i nista a isto je dobio i onaj sto je pokusao da siluje jednu devojku srpske nacionalnosti!
  • vojvodjanka-v

    06.10.2011 10:42
    novi front
    Kako se meni cini,vlast otvara novi front.Kako bi zaokupili misli ovom jadnom i napacenom narodu.Svi mi koji smo rodjeni ovde,jako dobro znamo kako funkcionise zivot u vise nacionalnoj sredini.Kakav OBRAZ moze da zastiti nekoga,ko su ta deca i cija su,odakle su im roditelji...ko im daje za pravo,da dele pravdu...Zavode narod iz vrha,da nebi razmisljali o nemastini,pa raspiruju nacionalnu mrznju.Toga nije bilo ranije u nasoj Vojvodini,a sad guraju neke nove klince u prve redove.Dosta vise sa lazima i manipulisanjem.Neka svko ko ima decu razmisli o tome i dok ima ovakvih podstrkavanja molite Boga,da vam se dete vrati iz izlaska,ma kojoj nacionalnosti pripadao.
  • 06.10.2011 09:00
    Hmmmm,
    nesto tu nije u redu...
    Boravila sam u Temerinu malo duze od pet godina. Pricala i na srpskom i na madjarskom.Niko me nikad nije dirao. Hmmm, sta mi fali????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija