Stefanović demantovao da je nudio podelu Kosova

Član delegacije Prištine u pregovorima sa Beogradom Lirim Grajčevci rekao je da mu je šef beogradske delegacije Borislav Stefanović obećao da će Srbija priznati Kosovo ako dobije severni deo te teritorije.

Član delegacije Prištine u pregovorima sa Beogradom Lirim Grajčevci rekao je da mu je šef beogradske delegacije Borislav Stefanović obećao da će Srbija priznati Kosovo ako dobije severni deo te teritorije.

Stefanović je demantovao te navode i nazvao ih "tendenciozno smišljenom vešću kojom Priština želi da oteža poziciju Srbije".

Grajčevci, politički savetnik premijera Kosova, kazao je da mu je Stefanović to ponudio tokom neformalnog razgovora na jednoj od rundi pregovora. "Približio mi se (Stefanović) i rekao mi je: 'Postavite granicu gde treba da bude i mi ćemo vas priznati dan kasnije'", kazao je Grajčevci za TV Klan Kosova.

Savetnik kosovskog premijera dodao je da podela Kosova nije pominjana tokom zvaničnih razgovora dve delegacije u Briselu, ali da je u kuloarima Stefanović to ponovio više puta.

Stefanović je naveo da je Priština tendenciozno lansirala vest da Beograd nudi priznanje nezavisnosti Kosova u zamenu za sever u nameri da oteža poziciju Srbije.

"Naravno da to nisam rekao, jer je za Srbiju neprihvatljivo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Sva druga rešenja će biti predmet budućeg dijaloga i najviše će se pričati o rešavanju problema severa Kosova", rekao je Stefanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.