Danas pojačana kontrola pešaka

Novosadski saobraćajci će u četvrtak, 14. marta pojačano kontrolisati pešake.
Novosadski saobraćajci će u četvrtak, 14. marta pojačano kontrolisati pešake.

Pod lupom saobraćajaca će biti neodgovorni pešaci koji prelaze kolovoz van obeleženog prelaza, u trenutku kada je crveno svetlo ili uz korišćenje mobilnog telefona.

Akciju će od 9 do 13 časova sprovoditi saobraćajni policajci i policajci u civilnom odelu, koji će uočene prekršaje snimati i fotografisati, a zatim i preduzeti dalje zakonske mere.

Prema Zakonu o saobraćaju, kazne za pešake visoke su skoro kao i kazne za vozače. Prelazak na crveno svetlo košta 5.000 dinara, a ako to radite u prisustvu maloletnog deteta kazna je od 15.000 do 30.000 dinara. Korišćenje mobilnog telefona na pešačkom prelazu košta 3.000 dinara, a ako je sa vama dete, kazna iznosi od 6.000 do 12.000 dinara.

Za slušalice u oba uha na pešačkom prelazu plaća se 3.000, a ako je prisutno dete do 12 godina, od 6.000 do 20.000 dinara. Prelazak van pešačkog prelaza je 5.000 dinara, a ako vodite dete, kazna naraste na 6.000 pa do 20.000 dinara.

  • Komsija

    14.03.2013 16:07
    saobracajna policija da radi svoj posao svakodnevn
    nemojte te najave, radite svakodnevno! i dzipove i zaprege na novosadskim ulicama, i motore po bajs stazama, i pesake kao ucesnike u saobracaju, naravno!

    ovako, pitam se, da li da najavljuje policija preko fejsbuka pa da im lajkujemo, a po broju lajkova da budu i placeni?!
  • Toma

    14.03.2013 10:53
    i ćorava koka ubode zrno al vi...
    besmislica je zato što je najavljeno.
    besmislica je zato što se to kontroliše jednom u 3 meseca.
    besmislica je što u saobraćaju postoji daleko više gorućih problema (taksisti oko stajališta), parkiranje po trotoarima i travi (sinoć utakmica, džip vw stoji pored saobraćajne policije na travi, i nikom ništa)...

    Policajci su mi slegali ramenima na takva vozila na travi kada je utakmica, ne mogu oni ništa kažu, i da zovem pauka. ja nazovem pauka a oni ne nose sa trave poslepodne jer više ne radi gradska inspekcija. i eto, nikom ništa.
    kažem toj istoj policiji za taksiste, kažu mi njima ne možemo ništa, vrate se.

    pa kaznite ih ponovo onda!!!
  • gobo

    14.03.2013 09:03
    a gde ste saobracajni policajci nocu kada se bahat i pijan svet divlja u saobracaju?!
    gde ste na somborskom bulevaru kada pocnu da divljaju? a o bulevaru evrope da ne pricam..
    da, a pesaci su nam najveci problem...nema sta..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija