Funkcionerka SNS: Manje para medijima koji kritikuju rad stranke

Članica komisije Čačka za dodelu sredstava medijima Mirjana Đoković, koja je gradska funkcionerka iz Srpske napredne stranke (SNS), izjavila je da će se zalagati da na konkursu za raspodelu sredstva iz gradskog budžeta za informisanje manje novca dobiju mediji koji kritički izveštavaju o radu te stranke.
Članica komisije Čačka za dodelu sredstava medijima Mirjana Đoković, koja je gradska funkcionerka iz Srpske napredne stranke (SNS), izjavila je da će se zalagati da na konkursu za raspodelu sredstva iz gradskog budžeta za informisanje manje novca dobiju mediji koji kritički izveštavaju o radu te stranke.

Nedeljnik "Čačanske novine" i Radio Ozon, koji posluju u okviru medijske kuće "Jutro production" zbog izjave Đoković zvanično su tražili od Gradskog veća njeno izuzeće iz komisije, što je Gradsko veće odbilo.

Glavni urednik "Čačanskih novina" Stojan Marković ocenio je takvu odluku Gradskog veća kao "skandaloznu".

"Nakon odluke Gradskog veća da Đoković ostane član Komisije ugrožen je kredibilitet Komisije, krši se izborna procedura konkursa i šalje se poruka javnosti da mediji treba da budu politički podobni", rekao je Marković.

Đoković, koja je i pomoćnica gradonačelnika Čačka za oblast ekonomskog razvoja i zaštitu životne sredine jedan je od pet članova Komisije za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja koje je izabralo Gradsko veće.

Ranije je bila novinar na lokalnim televizijama Galaskija 32 i TV Čačak.

"Đoković je nedavno na sednici Gradskog odbora SNS obavestila Odbor da će se kao članica Komisije za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja zalagati da oni mediji koji kritički izveštavaju o radu lokalne organizacije, odbornika, gradskih funkcionera i direktora koji su kadrovska rešenja SNS i naročito mediji koji kritikuju narodnog poslanika stranke iz Čačka Aleksandra Radojevića, dobiju umanjena sredstva ili da uopšte ne dobiju sredstva na Konkursu za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja", navodi se u pisanom obrazloženju "Jutro production" dostavljenom Gradskom veću.

Đoković je, navodi se dalje u obrazloženju, u razgovoru sa predstavnicima redakcije "Čacanskih novina" i Ozon radija i predsednika Komisije Aleksandrom Dačićem, potvrdila verodostojnost te svoje izjave kao i da ostaje pri takvom stavu i da nema nameru da se svojevoljno povuče iz Komisije.

Lokalna samouprava Čačka opredelila je ove godine 13 miliona dinara za javno informisanje.

  • ZoranNS

    29.03.2013 19:18
    Diktatura u zaletu
    Diktatura u zaletu, prvo nema para, posle batine, a posle zatvori za sve one koji kritikuju vladajuću stranku. Gospođa mnogo gleda Sulejmana, pa se po logici vratila u to doba.
  • Del Boy

    29.03.2013 17:31
    Tražili ste...
    ...dobili ste... vi beli listići i U(**)R(*)S(**)-ovci... Povratak u 90'te...
  • novosadjan

    29.03.2013 16:58
    od koga je nije ni cudno rusija i severna koreja nam mogu kupovati ideje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija