Josipović najavio Nikolićevu posetu Hrvatskoj

Hrvatski predsednik Ivo Josipović najavio je dolazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića na svečanost povodom ulaska Hrvatske u EU 30. juna u Zagreb.
Hrvatski predsednik Ivo Josipović najavio je dolazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića na svečanost povodom ulaska Hrvatske u EU 30. juna u Zagreb.

Josipović je, u emisiji hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu", rekao da je dobio potvrdu da Nikolić dolazi, i da nije daleko dan njihovog "službenog susreta".

Predsednik Hrvatske je podsetio da se sa Nikolićem već sretao, u Londonu na otvaranju Olimpijskih igara, a zatim u Vatikanu. Najavio je i da će se sresti i na skupu u Slovačkoj za desetak dana.

Na pitanje hoće li doći do njihovog službenog susreta, Josipović je rekao da "taj dan i nije tako daleko, niti bi trebao biti". Podsetio je na svoj stav da sastanci državnika nisu sami sebi svrha, već treba da ponude javnosti ono što je dobro i prepoznatljivo u politikama dveju država.

"Ojačala je saradnja oko pitanja nestalih za šta sam predlagao da bude ključna kao preduslov za sastanak, a vidim i da se pojačava saradnja oko drugih stvari, što sve znači da se sastanak mene i Nikolića bliži", rekao je Josipović.

  • Niki

    11.06.2013 20:15
    Krajnje je vreme za normalizaciju odnosa. Prijatno iznenadjenje od Nikolica.
  • maka

    11.06.2013 09:34
    #
    Polako se razbijaju svi tabui o SNS.Dokazali su da nisu nacionalisti,da su otvoreni za saradnju sa nacionalnim manjinama,kao i susednim zemljama sa kojima vode otvorenu i dostojanstvenu politiku,bez toga da se ljube i "ližu" sa njima,zbog čega i imaju njihovo poštovanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.