Apelacioni sud ostavio Racića na slobodi

Veće Apelacionog suda u Novom Sadu nije prihvatilo žalbu Višeg tužilaštva na odluku kojom je ukinut pritvor 23-godišnjem Draganu Raciću, osuđenom na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne neseće u Kisačkoj ulici u kojoj su poginula dvojica Novosađana.

Veće Apelacionog suda u Novom Sadu nije prihvatilo žalbu Višeg tužilaštva na odluku kojom je ukinut pritvor 23-godišnjem Draganu Raciću, osuđenom na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne neseće u Kisačkoj ulici u kojoj su poginula dvojica Novosađana. Odlučeno je da osuđeni Racić pravosnažnost presude čeka na slobodi, ali za sada nije poznato da li će i kada tačno ići u zatvor.

Apelacioni sud će naknadno razmatrati presudu u ovom slučaju, a danas nisu želeli da iznose komentar na ovakvu odluku veća te institucije. Bez komentara bila je i pravna zastupnica porodica poginulih u ovoj saobraćajnoj nesreći, Olivera Budakov, dok advokat Dragan Gojković nije bio dostupan za izjavu.

Podsetimo da je Dragan Racić bio u pritvoru do izricanja presude prošle nedelje, koja je izazvala velike proteste novosadske javnosti. Mladić je izazvao tragediju rano ujutro 25. decembra u Kisačkoj, kada je vozeći pijan 140 km/h naleteo na jugo u kojem su poginuli Nebojša Nikolić i Aleksandar Kalajdžić. Sudsko veće, kojim je presedavala Zlata Rodić Knežević, je Raciću, uz zatvorsku kaznu oduzelo i vozačku dozvolu na tri godine.

  • ja

    11.05.2010 12:10
    opet iznenadjen
    neka neko objavi sliku tog tatinog debila pod hitno,i neka se neko nadje i skine ljagu sa momaka iz obezbedjenja koji su jednog isto tatinog sincica kosarkasa pokusali da nauce lepom ponasanju pa naj...li.dokle ce losa deca biti primer obicnoj normalnoj deci....
  • Kivni

    10.05.2010 14:53
    Shablon "Miladina Kovacevica" ili mozda cak i "Gorana Davidovica". Da li ce i Racic zavrsiti kojim slucajem "nagde u pustom inostranstvu" - odakle ce "Srbija traziti njegovu ekstradiciju". Nece me uopste cuditi takav ishod i scenario. Da se kladimo da mu nisu oduzeli pasos...
  • Jo

    08.05.2010 21:22
    Cvijan
    Izgleda da je onaj tadićev bio u pravu.Sudstvo nikad gore i korumpiranije a niko im ništa ne može.Sve sa advokatima u dogovoru i onda se gospoda politicari iznenade kad ljudi uzmu pravdu u svoje ruke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.