Od 15. avgusta reprogram duga za struju

Elektroprivreda Srbije ponudiće građanima i privredi od 15. avgusta do 30. novembra novu mogućnost reprogramiranja duga za struju.

Elektroprivreda Srbije ponudiće građanima i privredi od 15. avgusta do 30. novembra novu mogućnost reprogramiranja duga za struju.

Dužniku koji odluči da 60 odsto duga plati odjednom biće otpisano 40 odsto dugovanja.

Stari dug podrazumeva dugovanja za električnu energiju dospela na dan 31. maj, a koja su neizmirena do 31. jula. Stara dugovanja mogu da se, zavisno od visine duga, izmire u rasponu od 12 do 120 rata. Reprogramiranjje do 60 rata podrazumeva otpis dela duga koji se kreće od 15 do 35 odsto. Plaćanje duga u rasponu od 60 do 120 rata ne uključuje otpis duga.

Tokom reprograma ne obračunava se kamata na iznos reprogramiranog duga. Da bi dužnik potpisao sporazum o reprogramiranju potrebno je da se obrati lokalnoj distribuciji, a jedan od uslova je i izmirenje mesečnog računa za električnu energiju utrošenu u junu.

Svi dužnici koji su ranije potpisali sporazume o reprogramiranju mogu da se jave distribuciji kako bi sporazum prilagodili novim povoljnijim uslovima izmirenja duga. Ako kupac ne izmiri dve uzastopne rate i posle upozorenja, ugovor o reprogramu biće raskinut i obračunaće se celokupan dug s kamatom, kao da sporazum nije ni zaključen.

  • sinisa

    10.08.2013 13:28
    protektorat
    ocigledno je da sami ne mozemo da vodimo drzavu. predlazem protektorat kao u bih. dota je bilo vucica,seselja,dacica,tadica.. nismo u stanju da napravimo drzavu vec 150 godina i to je jedina istina,jednostavno srbi nisu drzavotvoran narod. nama je trebalo 20 godina da promenimo tablice,himnu,grb..sto su slovenci,hrvati i drugi ozbiljni i drzavotvorni narodi uradili za godinu dana
  • 10.08.2013 12:13
    Ludi smo mi koji trpimo torturu kriminslaca u sprezi sa politicarima,izadjimo vise na ulice!!!!
  • Lalla

    10.08.2013 11:23
    ko je lud
    Onima koji nisu placali struju oprasta se 40% iliti 2/5 duga
    a zna se ko su ti koji mogu da ne placaju struju,obicnim smrtnicima, dolaze banderasi i seku struju nakon dva neplacena racuna!!!!!!
    A za ono koji redovno placaju struju poskupljenje struje od 11%!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pitam se ko je ovde stvarno lud?????!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija