Zaplenjena imovina dužnika ide "na doboš"

Sve je više građana koji ostaju bez imovine kupljene preko kredita ili lizingom. Na licitaciji banke nude čak i domaće životinje.

Višegodišnja žestoka ekonomska kriza uzela je danak, pa je sve više građana koji ostaju bez imovine kupljene preko kredita ili lizingom.

Sudom oduzeta nekretnina i vozilo nudi se licitacijski ili dogovorom zainteresovanim kupcima. Na specijalizovanom portalu Doboš.rs poslednje četiri godine našlo se hiljade automobila, kuća, stanova... Da bi naplatili svoje, banke i lizing kuće preko oglasa prodaju i kancelarijski inventar, pohabani nameštaj, pica peći, aparat za pravljenje limunade... Jednom prilikom "na dobošu" su bile i domaće životinje.

Pre tri dana, na sajtu se pojavio oglas u kome banka prodaje stan od 129 kvadrata u Valjevu za samo 8.400 evra. Naravno, prodaja se obavlja usmenim i javnim nadmetanjem, pa će verovatno krajnja cena biti veća. Među 710 oglasa za prodaju nekretnina, koliko ih ima trenutno, najviše je onih sa teritorije Beograda, čak 108.

Frižideri, televizori, klima-uređaji, računari, fotokopir aparati prodaju se po ceni od 20 do 70 evra, u slučaju da ste jedini zainteresovani kupac. I posrnula građevinska industrija se našla na licitaciji. Oduzeta teška mehanizacija nudi se zainteresovanim mušterijama, po malo "jačim" cenama. Automobili su najtraženiji, jer je uglavnom reč o vozilima starosti do pet godina.

Pod "ostalo", deo robe u oglasima je kao sa nekog buvljaka. Za mizerno male svote novca, prodaje se pokućstvo. Stari dušek za krevet se ceni dva evra. Vitrina, televizor i kauč su procenjeni na vrednost od oko 500 dinara. Jedna banka prodaje i 22 paketa dečjih igračaka.

Polovna roba ponekada ima precenjenu vrednost prilikom prodaje, a neka je pak ispod svakog kriterijuma.

  • I

    18.01.2014 18:55
    Zasto mislite da se gradi na tuđoj nesreći? Ne mora uvek biti tako jer se često radi o precenjenim mogućnostima i pohlepi.

    Evo moj slučaj. Pozajmio na prijateljskoj osnovi novac , čovek kupovao zemlju, bila dobra prilika...

    On godinama ne vraća, sad smo došli do toga da mu Sud prodaje pola kuće, jer je to jedino na njega. Svu zemlju je kupovao na ženu, decu, roditelje,... Ima nas nekoliko prevarenih, a to pola kuće jedva nas dvojicu pokriva.
  • 18.01.2014 16:08
    Kao Nemačka u aprilu 1945, a kancelaru podrška 100%.
  • 18.01.2014 14:45
    Sreća se ne stvara na tuđoj nesreći!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija