VIDEO: Policajci i žena povređeni u tuči ispred AMSS-a

Zamenik komandira Policijske ispostave Borča Ivan Vučković, jedan pripadnik Policijske brigade i mlađa žena povređeni su danas popodne u tuči ispred prostorija Auto-moto saveza Srbije u Ruzveltovoj ulici u Beogradu.
Zamenik komandira Policijske ispostave Borča Ivan Vučković, jedan pripadnik Policijske brigade i mlađa žena povređeni su danas popodne u tuči ispred prostorija Auto-moto saveza Srbije u Ruzveltovoj ulici u Beogradu.

 

Mlađa žena i policajac u civilu prebačeni su danas oko 18 sati u beogradski Urgentni centar posle tuče.

"Policajac u civilu ima otok ispod oka i lakšu povredu glave, a žena je u Urgentni centar prebačena zbog stresogene reakcije. Oboje su stari između 25 i 30 godina", rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Nezavisni sindikat policije osudio je napad na dvojicu pripadnika MUP-a. "Vučković je u napadu zadobio teške telesne povrede i njemu je polomljen nos, dok drugi kolega, na sreću nije zadobio teže povrede", naveo je u pisanoj izjavi predsednik tog sindikata Velimir Lukić.

On je dodao da su dvojicu policajaca na službenoj dužnosti napali štrajkači koji su pokušali nasilno da uđu u prostorije AMSS. "Zahvaljujući brzoj intervenciji, beogradska policija je privela petoro osumnjičenih za napad na službeno lice", naveo je Lukić.

On je podsetio da je to četvrti napad na policajce u aprilu i pozvao sve nadležne institucije u državi da hitno reaguju. "Napad na policiju mora se tretirati kao napad na državu jer naše kolege nisu i ne smeju biti glineni golubovi", istakao je Lukić.

Kako je rekla portparolka AMSS Zorica Bilibajkić, do sukoba je došlo oko 18 sati kada policija nije dozvolila okupljenim radnicima da uđu u zgradu u Ruzveltovoj ulici, gde se nalaze prostorije Saveza.

Posle međusobnog koškanja policije i zaposlenih, petorica radnika su privedeni u stanicu policije Palilula i sa njima je pravni zastupnik, rekla je Bilibajkić.

Privedeni su generalni sekretar AMSS Stanko Trivić, koji je izabran na dve legalne vanredne sednice Skupštine Saveza 9. i 24. aprila, predsednik Nadzornog odbora Saveza Dejan Trajčevski, član Upravnog odbora AMSS Vladislav Ivanović i njihove kolege Milan Biljić iz poslovne jedinice Užice i Ilija Milosević iz poslovne jedinice Nova Varoš.

Bilibajkić je rekla da je sve počelo pet minuta pre isteka radnog vremena, kada je iz Agencije za privredne registre (APR) stigla vest da je ponovo u registar ovlaŠĆenih lica AMSS upisan Goran Kolašinac kao direktor najvećeg privrednog društva u sistemu Saveza.

Oduševljeni radnici, njih oko 700, od kojih je veliki broj bio iz unutrašnjosti, krenuli su do Ruzveltove ulice koja je bila pod jakim obezbeđenjem, što privatnim Aleksandra Nikacevića, što policijskih snaga, koje i pored rešenja iz APR nisu dozvolile radnicima AMSS da uđu u svoje objekte.

Nakon toga većina nezadovoljnih radnika AMSS otišli su u park kod Vukovog spomenika, a rasplet tog događaja zbog zakonske procedure može se očekivati posle 1. maja, objasnila je Bilibajkić.

Deo zaposlenih u AMSS danima traži smenjivanje i odgovornost sekretara Saveza Aleksandra Nikačevića, koji odbacuje njihove optužbe i naziva ih "hajkom".

  • ns

    29.04.2014 12:21
    ko je lud
    "pod jakim obezbeđenjem, što privatnim Aleksandra Nikacevića, što policijskih snaga, koje i pored rešenja iz APR nisu dozvolile radnicima AMSS da uđu u svoje objekte."

    Znaci policajci deluju protivzakoniti i brane po APR-u nezakonitu licnost?
    Pa ko onda tu treba da bude priveden?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija