Musićevi advokati najavljuju nove korake

Branioci Darijana Musića (27), kojem je Apelacioni sud u Novom Sadu maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zbog ubistva Vladislave Červenko (25), smanjio na 35 godina, navode da će kada dobiju obrazloženje odlučiti da li će i koji vanredni pravni lek uložiti.

Branioci Darijana Musića (27), kojem je Apelacioni sud u Novom Sadu maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zbog ubistva Vladislave Červenko (25), smanjio na 35 godina, navode da će kada dobiju obrazloženje odlučiti da li će i koji vanredni pravni lek uložiti.

Jedan od Musićevih branilaca, Dragan Palibrk, kaže da će u dogovoru sa klijentom i kolegom Pavlom Mušickim sigurno izjaviti neki od vanrednih pravnih lekova.

- U zavisnosti od toga šta je navedeno u obrazloženju presude Apelacionog suda, podnećemo zahtev za zaštitu zakonitosti ili zahtev za ponavljanje postupka -  rekao je Palibrk. - Potpuno sam nezadovoljan odlukom, jer u žalbi nismo tražili smanjenje kazne, već da se pred Apelacionim sudom otvori glavni pretres, jer je prvostepena presuda imala nedostataka i jedino je otvaranje glavnog pretresa bilo moguće – navodi on za Novosti.

Apelacioni sud je delimično usvojio žalbe Musića i njegovih branilaca i osudio ga na kaznu od 35 godina. Podsetimo, on je 17. juna u Višem sudu u Novom Sadu na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora, zbog optužbe da je sa umišljajem, na svirep način, 12. novembra 2012. u svom stanu u Fruškogorskoj ulici ubio svoju devojku Vladislavu Červenko.

Prethodno je bio osuđen na 35 godina, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu, zbog proceduralnih grešaka.

  • Vitsa

    22.12.2014 12:04
    Jeste
    NS je imao dzelata, kad ga je dobio i kad je otvoreno gubiliste, gradski oci i gradjani napravili su svecanu procesiju i proslavili taj dogadjaj.Potpuno ih razumem, tada kojekakvi Musici nisu imali "ljudska prava". Advokate treba da je sramota (mada oni nemaju ni stida ni srama) a tebi ako je ovaj olos simpatican ti ga vodi kuci.
  • Bojan

    21.12.2014 10:19
    A sta biste vi uradili?
    Najvise volim ove sto kazu "da se Novosadjani pitaju, vec bi imali egzekucije". A sta treba raditi? Ne bi niko trazio egzekucije da se majmunu sudilo po kratkom postupku, osudilo na najstrozu kaznu bez mogucnosti apela bilo kakve vrste! Nego ovako, razvlaci se slucaj kao da nije jasno sta se desilo. Imao sam vrlo malo posla sa pravosudjem, ali sam vrlo brzo shvatio da ti ljudi nemaju nikakvu vezu sa stvarnim svetom! Sudije, advokati, ceo sistem je truo toliko da smrdi na kilometar!
  • 21.12.2014 09:41
    Palac na dole !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija