Evropski sud: Vlasnici bordela moraju da znaju maternji jezik prostitutki

Vlasnici bordela moraju biti u stanju da komuniciraju sa "seksualnim radnicima" na njihovom jeziku, presudio je Evropski sud pravde.

Vlasnici javnih kuća moraju biti u stanju da komuniciraju sa "seksualnim radnicima" na njihovom jeziku kako bi mogli da ih zaštite od zlostavljanja, presudio je Evropski sud pravde.

Vlasti u Amsterdamu bile su u pravu kada su odbile da izdaju dozvolu za rad vlasniku javne kuće koji nije govorio mađarski i bugarski jezik, navodi se u saopštenju ESP. U Holandiji su javne kuće legalne, ali moraju da imaju lokalne dozvole. Holandske vlasti pokušavaju da reše probleme trgovine ljudima i zlostavljanja.

- Sud smatra da je potrebno da vlasnik bordela bude u stanju da komunicira na istom jeziku sa prostitutkama koje su tamo zaposlene - navodi se u saopštenju ESP. U saopštenju suda dodaje se da će tek tada javne kuće, uključujući čuvene amsterdamske "izloge", biti organizovane tako da spreče zloupotrebe i krivična dela protiv zaposlenih prostitutki.

Odluka suda usledila je nakon što su vlasti u Amsterdamu odbile da odobre novu dozvolu vlasniku bordela u čuvenom "crvenom distriktu". ESP je presudio da je odluka gradskih vlasti bila opravdana, jer vlasnik bordela nije govorio ni mađarski ni bugarski jezik - maternje jezike zaposlenih prostitutki, pa, prema tome, nije mogao da proveri da li su bile žrtve trgovine ljudima ili primorane na pružanje seksualnih usluga.

Odluke Evropskog suda pravde su obavezujuće za svih 28 država članica EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet