Moskva gradi repliku zgrade Rajhstaga kao igralište za decu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da ruska vojska gradi repliku berlinske zgrade Rajhstaga kao igralište za decu u patriotskom tematskom parku u blizini Moskve, gde će deca moći da "napadaju takve specifične objekte".
Replika zgrade nemačkog parlamenta biće manja nego u prirodnoj veličini, precizirao je Šojgu, prenosi AP. 
 
Ideja projekta je, kako je objasnio, da članovi organizacije "Junarmija", u kojoj se deca školskog uzrasta uče osnovnim vojnim veštinama, "jurišaju na određenu lokaciju, a ne na nešto apstraktno". 
 
"Junarmija", ili mlada armija, osnovana je 2015. kako bi se podstakao patriotizam među mladima, navodi američka agencija. Nemačka vlada za sada nije komentarisala Šojguovu izjavu, u trenutku kada su odnosi Rusije sa Zapadom izuzetno napeti. Ruski ministar je naveo da će se u tematskom parku nalaziti i replika položaja sovjetske vojske iz Drugog svetskog rata i šumska gerilska baza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet