Pao avion u Kongu, 32 mrtvih

U avionskoj nesreći u Demokratskoj Republici Kongo, prema najnovijim informacijama, poginule su 32 osobe, a jedan putnik je preživeo, saopštilli su zvaničnici Ujedinjenih nacija.
U avionskoj nesreći u Demokratskoj Republici Kongo, prema najnovijim informacijama, poginule su 32 osobe, a jedan putnik je preživeo, saopštilli su zvaničnici Ujedinjenih nacija.

Avion sa članovima misije UN se srušio dok je pokušavao da sleti na aerodrom u prestonici Konga Kinšasi. "Možemo da potvrdimo da ima jedan preživeli od 33 ljudi koji su bili u avionu", izjavio je sinoć portparol UN Farhan Hak.

UN su ranije saopštile da su u avionu bili Kongoanci i strani državljani, a njih 20 su bili radnici UN, preneo je Rojters. Avion, koji je leteo iz Kinsanganija u Kinšasu, bio je u vlasništvu gruzijskog avioprevoznika, koji je saopštio da su posadu činili državljani te zemlje. Piloti su izgubili kontrolu nad avionom prilikom sletanja usled snažnog vetra i avion je sleteo sa piste. Oba pilota su poginula.

Jedan izvor iz UN je ispričao da se avion raspao na dva dela i zapalio, a Rojtersov dopisnik je kazao da je letelica potpuno uništena i da olupina stoji na kraju piste.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet