Katalonija bez koride od nedelje

Ljubitelji borbi bikova uzvikivaće "ole" u Barseloni poslednji put u nedelju, pre nego što na snagu stupi zabrana širom Katalonije.

Ljubitelji borbi bikova uzvikivaće "ole" u Barseloni poslednji put u nedelju, pre nego što na snagu stupi zabrana širom Katalonije.

Regionalne vlasti zabranile su prošle godine vekovnu tradiciju suočavanja matadora naoružanog mačem i crvenom tkaninom i razbesnelog bika. Industrija borbi bikova i dalje veruje da ima šanse da promeni mišljenje zvaničnika i vrati i iduće godine borbe u Kataloniju, jedini region u Španiji, pored Kanarskih ostrva, koji je zabranio ove borbe.

"Mislim da će političari dva puta razmisliti i da će borbe bikova biti nastavljene. I hvala Bogu, jer Katalonija ima mnogo ljubitelja borbi, a u demokratskoj zemlji oni bi trebalo da mogu da gledaju borbe bikova", rekao je jedan od uzgajivača bikova Moses Praele. Očekuje se da će rasprodatoj predstavi u koridi El Monumental prisustvovati 20 hiljada gledalaca.

  • Jugonostalgičar

    23.09.2011 13:21
    Nabadajte se među sobom do mile volje ako to već toliko volite. Ostavite nedužne životinje na miru. Retardi obični.
  • 23.09.2011 12:45
    Bravo za bikove!!!
    Nadam se da će zabrana važiti zauvek i da se borbe sa bikovima koje su ostaci varvarizma , više nikada neće dozvoliti. Same te krvoločne borbe još više podstiču varvarizam u ljudima. Bikovi su konačno pobedili, dobili su bitku za život. Bravo za bikove!
  • Нађа

    23.09.2011 12:01
    Оле!
    Спасите бикове!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.