Kosor: Slavićemo Oluju još jače

Jadranka Kosor poručila u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije Oluja.
Jadranka Kosor poručila u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije Oluja.

Ona je u Šibeniku rekla da će insistirati da pobedničke poruke budu još snažnije. "Ne samo da ćemo slaviti te dane već će svako to slavlje biti jače i sa snažnijim porukama koje će govoriti o budućnosti Hrvatske, koje ne bi bilo da nije bilo hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana", rekla je hrvatska premijerka.

Jadranka Kosor je ponovo najavila donošenje zakona kojim bi se proglasili ništavim svi pravni akti bivše JNA, njenih pravosudnih tela i bivše države koji se odnose na poslednji rat u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Komentarišući poslednje optužnice iz Srbije kojima se za ratne zločine i genocid terete, između ostalih, četvorica ratnih funkcionera Hrvatske, Kosorova je rekla da "tako nešto više neće dopuštati". "Hrvatskoj je rat bio nametnut zajedno sa svom njegovom žestokom i krvavom agresijom, ali Hrvatska je pobedila, a hrvatski branitelji su pripadnici pobedničke vojske", istakla je Kosor. Ona je ocenila da oni koji su pokrenuli agresiju i tu bitku izgubili, posle 20 godina žele pobedu optužnicama što Hrvatska neće dopustiti.

Veće za ratne zločine beogradskog suda poslalao je nedavno Hrvatskoj optužnicu kojom se oko 40 osoba tereti za krivična dela ratnog zločina i genocida nad srpskim stanovništvom na području Vukovara 1991. Među optuženima su i ratni fuckioneri Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Branimir Glavaš i Tomislav Merčep.

  • soho

    23.09.2011 16:50
    Slavi slavi Kosorko nadobudna ali ne u evropskoj uniji!
  • srbin

    23.09.2011 16:37
    zenski milosevic
    Sa takvim politicarima nikad pomirenja biti nece,slavi ona i Jasenovac!
  • Heh

    23.09.2011 15:52
    Ja sedoh..
    ..svi ustaše! :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.