Završava se misija NATO u Libiji

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) jednoglasno je doneo odluku o okončanju mandata međunarodne vojne misije u Libiji.
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) jednoglasno je doneo odluku o okončanju mandata međunarodne vojne misije u Libiji.

Rezolucijom Saveta bezbednosti naloženo je okončanje ovlašćenja za zonu zabrane letova i akciju NATO na zaštiti libijskih civila od ponedeljka, 31. oktobra, u 23.59 časova po lokalnom (libijskom) vremenu. NATO, koji je izvodio bombardovanja i imao ključnu ulogu u propasti režima svrgnutog i ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija, saopštio je da proučava nove načine da se pomogne libijskom Nacionalnom prelaznom savetu.

Libija je proglasila oslobođenje 23. oktobra, tri dana pošto je ubijen Gadafi, ali je Nacionalni prelazni savet juče zatražio da NATO produži svoje prisustvo u Libiji do kraja godine, zbog pretnji Gadafijevih lojalista.

  • Пера

    28.10.2011 13:27
    Ослобођење
    Од мозга, а сад може да почне прва кланица.
  • Londra

    28.10.2011 08:15
    Pokupili sta su hteli, zatrovali sta su mogli, zavadili i unistili jadan narod i ostavili ih u "Demokratiji".Sticice pravda amere jednom..!
  • Osmi Sekretar SKOJa

    28.10.2011 07:44
    Cena bonbardovanja
    Da vidimo gopodo sta smo ovde imali...Naleti aviona toliko i toliko para podrska lobiranje i mediji toliko plus tri na karte suma sumare total je...Nemate para moze i u nafti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet