U udesu poginula 22 učenika

Najmanje 28 osoba, među kojima 22 dece, poginulo je kada je autobus sa belgijskim đacima, koji su se vraćali kući sa skijanja, udario u zid tunela na jugu Švajcarske, saopštila je policija.

 

Najmanje 28 osoba, među kojima 22 dece, poginulo je kada je autobus sa belgijskim đacima, koji su se vraćali kući sa skijanja, udario u zid tunela na jugu Švajcarske, saopštila je policija.

"To je događaj koji će istinski potresti sve Belgijance kada se ovog jutra probude i čuju tako tužne vesti", izjavio je belgijski ministar spoljnjih poslova Didije Render.

Autobus sa 52 ljudi, uglavnom đaka od oko 12 godina iz Lomela i Everlea u Flandriji, udario je u tunel noćas u kantonu Vale, koji se graniči sa Italijom, saopštila je policija rano jutros. Render je kazao da je to bio jedan od tri autobusa kojima su se đaci vraćali sa skijanja u Val d'Anivijeru i da su se druga dva vratila u Belgiju.

Još 24 dece je povređeno, od kojih su neka sa teškim povredama i nalaze se u bolnici. Dva vozača autobusa su, takođe, poginula. Uzrok nesreće još nije poznat, navela je policija.

Oko 200 spasilaca radilo je čitavu noć, a 12 kola hitne pomoći i osam helikoptera prevozili su povređene u bolnicu. Belgijsko ministarstvo odbrane je objavilo da će obezbediti dva aviona kako bi porodice žrtava kasnije danas mogle da odlete na mesto nesreće.

  • Mare

    14.03.2012 18:33
    RIP
  • Bane

    14.03.2012 10:05
    Strava i užas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet