Čudo u crkvi Svetog Dimitrija u Skoplju

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga.
Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga.

"Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonostasa, zlatna boja je veoma vidljiva, a ta pojava se nastavlja", rekao je sveštenik Dimče Malinov. Prema tvrdnjama sveštenika crkve Sveti Dimitrije, ikone i freske u pravoslavnoj crkvi počele su da sijaju i izgledaju kao da ih je neko čistio.

Malinov je rekao da je od jutros uočio pojavu, da je polovina ikona već očišćena i da se prvo pojavljuje crvena boja koja prelazi u zlatnu. "Možete videti ikone kako se same čiste od vrha prema dole", kazao je Malinov.

Novinar AFP naveo je da je posmatrao ikone i da, dok ih posmatrate, izgleda da one postaju sve svetlije.

Poglavar Makedonske pravoslavne crkve, arhiepiskop Stefan došao je danas da poseti crkvu Svetog Dimitrija, ali nije dao nikakav komentar.

  • sasa

    13.04.2012 11:38
    Ko hoce bice spasen,ko biva vodjen srcem on vidi i osjeca a ko je slijep pored ociju njemu spasa nema ni u materijalnom svijetu.
    Mada sa teoloske strane ni jedan covjek na planeti ni ateista nego moze biti samo anti ateista. Cuo a negira. Bog medju vama braco vjerujuca
  • Vladimir

    10.04.2012 11:08
    Stop misticizmu!
    Za svaki dogadjaj postoji objasnjenje, samo sto nekome nekad ne odgovara da se zna pravi razlog ... Religiozni posebno vole da se ne zna sve ..
  • ja

    10.04.2012 06:15
    o kako ste vi pametni
    Ovi komentatori znaju (ili samo veruju da znaju) o čemu se radi i kada su stotinama kilometara udaljeni. Toliko snažnoj veri pozavideli bi i pravi vernici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet