Lažne mame hvalile Argeta paštetu u reklami

Atlantik grupa se izvinila svim potrošačima, a posebno majkama, zbog svoje reklamne kampanje za promociju Argeta proizvoda "Odabrale mame".
Atlantik grupa se izvinila svim potrošačima, a posebno majkama, zbog svoje reklamne kampanje za promociju Argeta proizvoda "Odabrale mame".

Kako prenosi portal seebiz.eu, u želji da potrošače uvere kako je njihova pašteta zdrava i kvalitetna, Atlantik grupa je pokrenula marketinšku kampanju "Odabrale mame", u kojoj poziva majke iz regiona da posete njihovu fabriku i ocene proizvod.

Da bi bili što uverljiviji, objavili su svedočanstva majki iz Ljubljane, Skoplja i Sarajeva - koja su lažna.

Te su majke, u stvari, slike modela koje se mogu skinuti s interneta upotpunjene izjavama oduševljenja.

Prevaru su brzo otkrili blogeri i vest se munjevito proširila internetom, a na Fejsbuku je pokrenuta i strana "Oborile mame", na kojoj se počela preispitivati verodostojnost same kampanje, ali i proizvoda.

Fotografije "lažnih" mama nakon toga su uklonjene sa Argetine veb strane.

Direktor Korporativnih komunikacija Atlantik grupe Gabrijela Kasapović je navela da su utiske i mišljenja mama, koje su posetile fabriku Argete (u Hadžićima ili Izoli) planirali da predstave nakon što se proces završi.

Odlučeno je da se, u međuvremenu, na službenim stranama koriste izjave anketiranih mama prikupljene u periodu pred-kampanje, ali uz simbolične fotografije i imena kako bi se izbegla mogućnost favorizovanja prijavljenih učesnica do kraja procesa selekcije u aprilu, objasnila je Kasapović.

Ona je izrazila žaljenje zbog zabune koju su na ovaj način mogli uzrokovati.

"Nijedan segment celokupne kampanje nije planiran sa ciljem obmane potrošača, čije je zadovoljstvo u našem fokusu kao proizvođača i odgovorne kompanije", navela je Kasapović.

Ona je kazala da su svesni da su nesmotrenom greškom u komunikaciji mogli ostaviti upravo suprotan utisak i da se zbog toga iskreno izvinjavaju svim potrošačima, a osobito mamama kojima se u kampanji ciljano i obraćaju.

  • Vlada

    29.03.2013 21:54
    @Lemi
    Od onoga što bi inače bacio, napravis paštetu. Pa-šteta-da-se-baci.
  • lemi

    29.03.2013 17:34
    samo nek mi neko objasni koja je pasteta zdrava....
  • Goran

    29.03.2013 15:23
    Pa naravno da su lazne izjave... Pa gde vi zivite ljudi? Pa sve oko nas je lazno. Kad vam neko kaze 'Najbolji kredit', 'Najbolji servis', 'Najbolja racunarska oprema' ... DA LI STVARNO U TO POVERUJETE?! Ako je odgvoro potvrdan onda ne zivite u realnosti.

    Hocu da kazem da ovi ljudi nista specijalno nisu lose uradili, osim jedne stvari - stedeli su na fotografijama i kupovali STOCK fotografije. Da su organizovali svoje snimanje, platili svog fotografa, svoje modele - sve bi bilo ok.

    Ovako su se izblamirali, a nije po sredi nista veca prevara od 95% prozivoda / usluge koje se nude na nasim medijima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet