Čemu služi mali džep na farmerkama?

Da li ste znali zašto kod mnogih teksas farmerki, a i drugih pantalona, često postoji jedan mali džep, unutar velikog, s desne strane?
Da li ste znali zašto kod mnogih teksas farmerki, a i drugih pantalona, često postoji jedan mali džep, unutar velikog, s desne strane?

Svojevremeno je Stiv Džobs napravio šalu da je mali džep napravljen da u njega stane ajpod. Međutim, s obzirom na to da džep postoji mnogo prije pojave tog gedžeta, pitanje je ostalo bez odgovora.

Tako je bilo sve dok neko nije pronašao zanimljivu izjavu osnivača kompanije Levija Štrausa.

Čuveni džepić na farmerkama napravljen je krajem 19. veka iz sledećeg razloga: tokom zlatne groznice, kauboji su džepne satove nosili po prslucima i tako ih oštećivali ili gubili.

Tada je proizvođač najčuvenijih farmerki dodao manji džep unutar standardnog, kako bi kauboji imali gde da smeste sat.
  • NN

    08.03.2015 08:23
    Dobar članak
    Ja sam znala kad sam bil mala da stavljam sitniš u njega, žvake, ključ, ili neki papirić.
  • NS

    08.03.2015 05:32
    Upravo tako. Ja i dan danas nosim sat u tom dzepu. A neuki seljaci neka nose i-podove, posto smo ionako urban-turban drustvo
  • 08.03.2015 00:17
    Ja stavim mobilni utaj mali dzep...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.