Tamni beli luk - za svež dah

Tamni beli luk, varijacija popularnog povrća koja vam neće napraviti nepodnošljiv dah, uskoro će se pojaviti u prodavnicama u Velikoj Britaniji.
Tamni beli luk, varijacija popularnog povrća koja vam neće napraviti nepodnošljiv dah, uskoro će se pojaviti u prodavnicama u Velikoj Britaniji.

Luk neobičnog izgleda će se u maju pojaviti prvo na policama "Tesco" radnji, a očekuje se da ih onda ponude i druge radnje.

Tamni beli luk ima isti oštri ukus kao i tradicionalni i sprema se na isti način, ali nema posledice po vaš dah zbog kojih jedete luk samo kada znate da nećete izlaziti iz kuće u dogledno vreme. Ipak, ovaj luk ima malo slađu aromu i kada se jede sirov lakše "pada" stomaku nego tradicionalni beli luk.

Sadrži duplo više antioksidansa od svoje bleđe varijante i duplo duže može da stoji na polici bez posledica. Kao i svaki beli luk, i ovaj je odličan za vaš kardiovaskularni sistem, bogat prirodnim šećerima i amino-kiselinama, a sa izuzetno niskim procentom masti.

Tamni luk je napravljen iz belog luka koji je onda fermentisan. Prirodni šećeri i amino- kiseline iskombinovane su da daju crnu boju po češćnjevima, poznatu kao melanoidin. On se koristi prilikom pravljenja piva, kojem daje i obogaćuje ukus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.