Sedam institucija radi isti posao

Nacionalna agencija za regionalni razvoj koju osniva Vlada Srbije biće sedma nacionalna institucija koja se bavi razvojem regiona. Istovremeno, ona će uz takođe novu Agenciju za zaštitu od jonizirajućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije biti 104. regulatorno telo Vlade, koja je u aprilu najavila da će ih, najkasnije do septembra, prepoloviti, a za sada ih samo uvećava.

Uz novu agenciju, regionima se aktivno bave Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Sulejman Ugljanin, njegova Kancelarija za održivi razvoj ekonomski nerazvijenih područja, Savet za regionalni i ravnomerni razvoj, Ministarstvo za NIP i Agencija za mala i srednja preduzeća. Na sve to treba pomenuti da su proteklih godina osnovane brojne lokalne kancelarije za regionalni razvoj o čijem radu se, poput one u Kosovskoj Mitrovici, ne zna mnogo.

Iako do sada nisu ukinuli nijednu agenciju, kako su proletos najavljivali, a za sada se radi samo na spajanju Akcijskog fonda i Agencije za privatizaciju, u Vladi Srbije tvrde da nova Nacionalna agencija za regionalni razvoj neće značiti uvećanje administracije. "Neće biti novih zapošljavanja i uvećavanja administracije jer će biti ukinuto mesto državnog sekretara za regionalni razvoj, kao i polovina službe u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja koja se time sada bavi. Oni će biti prebačeni u novu agenciju, a broj državnih sekretara u Ministarstvu biće smanjen sa pet na četiri. Takođe će biti ukinuta Agencija za mala i srednja preduzeća i pripojena ovom telu. Ukupan broj zaposlenih u novoj agenciji biće tek određen jer treba da se uradi sistematizacija radnih mesta", kaže za "Blic" Nikola Papak, portparol u Ministarstvu ekonomije.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.