Uz ime napisati i veličinu grudi

Devojke zaposlene u lancu prodavnica donjeg veša "Change" u Švedskoj nedavno su dobile direktivu da na tablici s imenom koju nose na grudima istaknu i obim grudi i veličinu korpe.
Devojke zaposlene u lancu prodavnica donjeg veša "Change" u Švedskoj nedavno su dobile direktivu da na tablici s imenom koju nose na grudima istaknu i obim grudi i veličinu korpe.

"Ovaj potez uprave je seksistički i nefer. Nisam primetila da muškarci koji prodaju donji veš moraju da napišu i svoju veličinu", ogorčena je jedna od radnica.

Uprava lanca "Change" tvrdi da je zaposlenima prepušteno da sami odluče da li će napisati veličinu brushaltera i da je ta ideja čak potekla od jedne od njih. "Mušterije koje kupuju poklon često pitaju devojke koje rade koju veličinu nose da bi mogli vizuelno da ih uporede sa svojim devojkama, pa smo mislili da bi im to pomoglo", pravdaju se iz uprave.

Poseta radnjama jeste povećana, ali prodavačice kažu da uglavnom više svraćaju stariji muškarci koji natpis na njihovim grudima "gutaju" pogledom.

  • 09.11.2011 14:00
    Manijacima na izvol'te
    A šta ako ima onih koje neće da ih neko odmerava? Možda imaju partnere kojima to smeta, jer ipak to nije odmeravanje na ulici(može i da ne primeti) već je u OPISU POSLA.
    Koliko god da je društvo tolerantno, ovo je vređanje ženskog dostojanstva.
    Alo bre, pa nisu te žene kurve.
    A da to predlože muškarcima, možda i žene nisu sigurne u veličinu donjeg veša momka, pa im treba pomoć, mislim poređenje veličine đ... i da obuku helanke, da bude sigurnija procena.

  • Sedam

    08.11.2011 07:11
    "ali prodavačice kažu da uglavnom više svraćaju stariji muškarci koji natpis na njihovim grudima "gutaju" pogledom" - pa šta, jel' su pare od starijih muškaraca kakane ?
    One rade u prodavnici donjeg veša. Da rade u frizeraju, morale bi da imaju dobru frizuru. Žene u Švedskoj baš preteruju, njima je svaki zdravi seksizam nedozvoljen :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.