"Dijamant" Angele Merkel postao emotikon

Poslednjih deset godina na samitima svetskih državnika Angela Merkel bila je skoro uvek u centru pažnje, a njeno posebno držanje ruku postalo je izuzetno popularno. Sada je čak dobilo i poseban status na društvenim mrežama.
Poslednjih deset godina na samitima svetskih državnika Angela Merkel bila je skoro uvek u centru pažnje, a njeno posebno držanje ruku postalo je izuzetno popularno. Sada je čak dobilo i poseban status na društvenim mrežama.

"Dijamant" nemačke kancelarke toliko je poznat da je postao njen zaštitni znak. Za vreme političkih govora i sastanaka sa drugim liderima Merkelova se skoro uvek može videti kako drži ruke u karakterističnom položaju, sa palčevima i srednjim prstima obe šake koji se dodiruju - takozvani "Merkel-Raute".

Koliko je gestikulacija postala poznata najbolje svedoči da je nastao poseban emotikon. Hrišćansko-demokratska unija nemačke kancelarke čak je koristila karakteristično držanje ruku u izbornoj kampanji prošle godine.

"Korišćenje gestikulacije bila je ekstremna strategija personalizacije u par nedelja pred izbore", napisao je politički komentator Špigla Filip Vitrok. "Uvek sam se pitala: 'Šta raditi sa rukama'. Tako sam došla na ideju 'dijamanta'. Ima određenu simetriju", rekla je za nemački časopis Brigita.

  • 03.11.2014 11:24
    Erotikon... Ali ima nas raznih...
  • xy

    02.11.2014 17:04
    za 021
    Za 021: dodajte navodnike na reč Brigita, to je časopis, jer likovi koji ostavljaju komentare to ne kapiraju :D
  • stevica decanski

    02.11.2014 15:52
    brigita
    hocemo da vidimo brigitu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.