Novosađanima na raspolaganju novi časopis o kulturi "Kulttura"

Novosađani su dobili novi, besplatan mesečni časopis posvećen kulturi, simbolično nazvan Kulttura.
Časopis je projekat Fondacije 2021 u nameri da se otvore vrata onima koji su na kulturnoj sceni u gradu i šire, te da se u jednoj fleksibilnoj formi autori i saradnici bave temama koje do sada nisu dovoljno ispitane.
 
Kako za 021 kaže glavna i odgovorna urednica časopisa Nataša Gvozdenović, ova multimedijalna platforma tek je počela svoj razvoj, a bavi se najpre intervjuima i analitičkim tekstovima.
 
"Postavili smo otvoren, fleksibilan koncept, sa fluidnim granicama. Pratićemo ne samo dešavanja u gradu, već i aktuelnosti, pojave i ličnosti u Evropi i šire. Ovaj novi teren posvetili smo i našim saradnicima, koji dolaze iz svih krajeva, a u nameri da osvetlimo one koji to zaslužuju, iz drugačijeg ugla sagledamo neke teme i naučimo nešto novo iz oblasti koje smo mislili da poznajemo dovoljno dobro", pojašnjava Gvozdenovićeva.
 
Prvi broj Kultture obeležili su intervjui sa vizuelnim umetnicima Petrom Mirkovićem i Tadijom Janičićem, dok će u fokusu sledećeg broja biti vajar Miodrag Perić i Kvartet Taj. Časopis je besplatan i može se pronaći u ustanovama kulture ili novosadskim kafeima i restoranima.
 
Platforma Kulltura realizuje se u partnerstvu sa Kulturnim centrom Novog Sada i u produkciji agencije "Kuća Čuvarkuća".
 
Elektronsko izdanje časopisa možete da pogledate OVDE.
  • Nije

    13.08.2017 23:14
    Link bilding:
    Novine sam slučajno video u Kafeteriji u Novom Sadu i oduševio se pričom Miodraga Perića.

    Novina za svaku preporuku, a evo ga i link ka elektronskom izdanju:
    http://kulttura.rs/wp-content/uploads/2017/08/web-Kulttura_02-AVGUST.pdf

  • Šteta

    04.07.2017 19:53
    link
    Ima li kakav link za časopis? Pretpostavljam da ako je u štampanom izdanju besplatan, da će biti i online dostupan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021