Sećanja blede, a jaja ostaju - 10 godina od smrti Đanija Butkaja

Danas je tačno 10 godina otkako je u saobraćajnoj nesreći nastradao voditelj Radija 021 Srđan Spasojević, poznatiji kao Đani Butkaj.

Poginuo je dok je vozeći motor Bulevarom cara Lazara na njega naleteo Danijel Skorupan iz Golubinaca. Taj momak je svojim kolima iz Alekse Šantića skrenuo na bulevar vozeći suprotnim smerom i direktno udario u motor kojim je upravljao Đani.

Iako je Skorupan sredinom 2004. godine u Okružnom sudu osuđen na tri godine zatvora, Vrhovni sud je kasnije tu presudu poništio, a pravosnažna je izrečena tek devet godina nakon tragedije. On je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora za ubistvo iz nehata.

Đani je u trenutku pogibije iza sebe ostavio ćerkicu Milu i suprugu Deanu.

Sećanja blede, a jaja ostaju

Srđan Spasojević je došao na 021 u leto 2000-te i sa Vladimirom Markom pokrenuo "Tok šou braće Butkaj" koji je ubrzo postao jedna od najpopularnijih emisija na radijskom nebu Novog Sada. Kasnije je samostalno vodio višesatni program "Opstanak uz Đanija Butkaja", u okviru kog su ostali upamćeni "Bubreg u loju", "Alo alo", "Mala škola demokratije", "Iz kuvarske radionice BB", itd.

Bio je u misiji podizanja svesti građana i ispiranja uveliko otupelih mozgova, koji, nemoćni i slabi, hrane režim svojom apatijom. Svojim emisijama i rubrikama je kritikovao i ismevao bahato ponašanje političara i izazivao kontroverze, ali i ujedno uveseljavao i hrabrio Novosađane. Tako je bilo pre više od decenije u Srbiji.

Danas, na desetu godišnjicu pogibije Đanija Butkaja, slušaoci Radija 021 i posetioci Novosadskog informativnog portala mogu da se podsete ili upoznaju sa onim što je ostalo iza njega, ali i da ocene da li se išta promenilo. Ono što budete slušali samo je deo sačuvanog materijala.

"Radio kafe", poznati novosadski kafe u Miletićevoj 45 otvoren pre šest godina, nosi posvetu "Kod braće Butkaj" i slogan po Đanijevoj čuvenoj rečenici - "Sećanja blede, a jaja ostaju".

  • Sonja

    17.11.2012 00:10
    Neprevazidjeni Đani, njegov genijalni humor bio je moja neophodna doza optimizma za preživljavanje u tim mračnim vremenima.
  • IgorNS

    16.11.2012 08:57
    Molba
    Da li je nekako moguce da se dodje do audio snimka recepta kako iskoristiti preostala jaja od Uskrsa? Juce sam cuo na radiju vise recepata i saveta ali nisam zapisao.
  • djeki

    15.11.2012 14:28
    Djani-jedno vreme
    Predlažem da podelite CD-ove sa Đanijevim emisijama, kao neku vrstu nagradne igre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.