Odbojkaši Vojvodine ispali iz Čelendž kupa

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od austrijskog Amštetena rezultatom 2:3 (27:29, 25:21, 25:20, 19:25, 13:15), u drugom kolu Čelendž kupa, čime se Vojvodina oprostila od takmičenja u Evropi za ovu sezonu.
Odbojkaši Vojvodine poraženi su od austrijskog Amštetena rezultatom 2:3 (27:29, 25:21, 25:20, 19:25, 13:15), u drugom kolu Čelendž kupa, čime se Vojvodina oprostila od takmičenja u Evropi za ovu sezonu.

Novosađani su vrlo dobro započeli utakmicu i već na samom početku, stekli lepu prednost od 8:4. Međutim, dobrim servisom, gosti su uspeli da uhvate priključak, i nakon nekoliko grubih grešaka, Vojvodina je Austrijancima prepustili vođstvo od 0:1 u setovima.

Početak drugog seta bio je sličan prvom, s tim da je Vojvodina sada stekla čak šest poena prednosti – 8:2. Međutim, ponovo su izabranici Nikole Salatića dozvolili protivniku da se vrati u igru i priđe na smao tri poena zaostatka, ali su ovaj set ipak rešili u svoju korist rezultatom 25:21.

I u trećem setu, sam start je pripao Vojvodini, koja se rano "odlepila" na četiri poena razlike – 8:4. Zahvaljujući sigurnosti u napadu i velikoj borbenosti u polju, Novosađani su održavali razliku sve do kraja seta, koji su rešili u svoju korist rezultatom 25:20.

Sam start narednog seta doneo je ujednačenu borbu, a na prvi tehnički tajm aut Vojvodina je otišla sa rezultatom 8:7. Gosti su zaigrali na sve ili ništa i prilično rizikovali servisom, što im se isplatilo, pošto su uspeli da preokrenu rezultat na 14:16. Kako je set odmicao, Austrijanci su igrali sve bolje, te su set mirno priveli kraju rezultatom 19:25.

U taj brejku, gosti su na samom početku stekli prednost od 0:4. Međutim, dobrim servisom, blokom i sjajnom igrom Kapura u polju, Vojvodina je uspela da izjednači na 7:7. Čitav set je protekao u neizvesnoj borbi, a na kraju je uspešniji bio Amšteten, koji je slavio sa 13:15.

  • @Svitac

    21.12.2011 12:01
    U skijanju Austrijance? Pa nije igrala reprezentacija Srbije i reprezentacija Austrije. Jesi primetio da je vise od pola igraca Amstetena iz neke druge drzave? Da je vise para bilo bi i iskusnijih igraca u Vojvodini. Trenutno su bez prebijene pare, nazalost. Uzimajuci u obzir sve okolnosti, mislim da se dobro drze.
  • Svitac

    21.12.2011 09:32
    Od slabašnih Austrijanaca izgubismo, sramota. To je kao kada bismo mi njih pobedili u skijanju. No, dokle god je pogubljeni Salata na klupi, treba se naviknuti na greške, poraze, glupe poteze i – praznu salu.
  • GAri

    21.12.2011 07:34
    Steta. Kako su odigrali drugi i treci set reklo bi se da ce ih glatko dobiti, mada su popustili posle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.