Vojvodina izbacila četvoricu igrača

Upravni odbor FK Vojvodina izbacio je iz tima golmana Nemanju Supića, štopere Danijela Mojsova i Branislava Trajkovića, te pozajmljenog Aleksandra Kataia.
Upravni odbor FK Vojvodina izbacio je iz tima golmana Nemanju Supića, štopere Danijela Mojsova i Branislava Trajkovića, te pozajmljenog Aleksandra Kataia.

Odluka UO došla je kao reakcija na očajne rezultate tima koji je neočekivano eliminisan u polufinalu Kupa, a potom doživeo debakl u Subotici (5:1). Ta odluka je, kako su posle sednice na kojoj nije bio predsednik Ratko Butorović saopštili članovi UO Dušan Vlaović, Đerđ Balaton i Dušan Pajević, doneta jednoglasno i poruka je svim drugim fudbalerima Vojvodine.

"Ne bismo ulazili u pojedinosti zbog kojih su udaljena baš ova četvorica, dovoljno je da kažemo da su potrošili sve kredite, i sportske i one druge. I svi drugi igrači su stalno na oku i od njihovog ponašanja i rezultata zavisiće eventualne dalje mere", rekao je Vlaović na improvizovanoj konferenciji za novinare.

Sva četvorica kažnjenih će, od utorka, trenirati po posebnom programu. Golman Supić, prema Vlaovićevim rečima, novu sredinu može da potraži odmah, a Vojvodina je o tome da više ne računa na Kataija odmah obavestila atinski Olimpijakos, od kojeg ga je zimus pozajmila. "Što se Mojsova i Trajkovića tiče, za njih prelazni rok ne postoji. Nema te ponude, ma sa kolikim iznosom ona bila potkrepljena, koju će Vojvodina i razmatrati", rekao je Vlaović.

Mada Vlaović to nije želeo izričito da potvrdi, bila je to više nego jasna aluzija na priče o navodnoj želji Mojsova i Trajkovića da pređu u Partizan, odnosno Crvenu zvezdu. Odluka o udaljavanju iz tima pomenutoj četvorici je, inače, saopštena neposredno pre popodnevnog treninga u ponedeljak.

"Ne, nisam iznenađen, ovo je samo potvrda da u našem fudbalu može da se desi bukvalno sve. Moje je da radim ono što mi kažu i ja ću to i činiti, ali ne mogu da ne istaknem da smo u poslednjih desetak kola ekipu držali upravo Supić, Mojsov i ja. A što se priča o meni i Zvezdi tiče, njena želja se zna, ali ja sa Beograđanima nemam nikakav kontakt", izjavio je Trajković za "Novosti".

Najavljeno je da će klub najverovatnije napustiti i predsednik Ratko Butorović, koji se posle debakla protiv Borca u Kupu (1:0) na neki način distancirao od kluba (nije bio na utakmicama ni u Kuli, ni u Subotici 5:1) u Crnoj Gori je zbog teške bolesti rođene sestre. Telefon mu je u nedelju bio nedostupan.
Već u sredu Vojvodinu čeka prvenstveni meč sa Javorom u Novom Sadu.

  • Galawix

    24.04.2012 13:49
    Hmmm...
    Da izbace još sedmoricu i mir.
  • julian

    24.04.2012 11:43
    ...
    Gledam ovu sliku od pre godinu dana i ne verujem gde smo danas...Imali smo tim, trenera, publiku ali nekom se nije dopala ideja o jakoj Vojvodini i evo gde smo sad.
  • Firmaš

    24.04.2012 11:09
    @Nemanja
    Pa evo da ti pojasnim bar što se tiče Mojsova. Dečko je dao gol Partizanu u finalu kupa prošle godine, doduše posrećilo mu se da dva puta pogodi mrežu (što mu se verovatno u životu nije desilo), ali kao što svi znamo jedan pogodak je poništen. Ovi iz Partizana od tada misle da je on velika igračina pa na sve načine pokušavaju da ga privole u njihov klub. Epilog je sledeći: od tada Mojsov pokušava na sve načine da se dodvori Partizanu i zbog toga nije ni slučajno što je Voša u jesenjem delu prvenstva izgubila u Novom Sadu sa 2:1 od Partizana, a gle čuda Partizan oba gola postiže posle kardinalnih grešaka Mojsova, kao zadnjeg igrača u odbrani. Kod prvog gola je zapeo za pertlu, a kod drugog za liniju. Nedavno smo izgubili od Partizana i u Beogradu, iako smo vodili dok nam sudija nije isključio 2 igrača. I gle čuda, medju isključenima je i Mojsov. Pa i slepac bi video da nas ovaj mali sabotira već duži period. Kakav Partizan, kakvi transferi, poslao bih ga tamo odakle je i došao pa nek čeka dok mu ugovor ne istekne, jer za ovo što je uradio klubu to je najmanje što možemo da uradimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.