Ponavlja se "Humani ponedeljak" za Dimitrija Matića

"Humani ponedeljak" za Dimitrija Matića iz Novog Sada biće ponovljen 25. jula na Štrandu.

Zbog lošeg vremena prošlog ponedeljka je za pomoć u lečenju Dimitrija Matića u okviru akcije "Humani ponedeljak" prikupljeno 65.400 dinara, što je nedovoljno za terapije koje su mu potrebne. Zbog toga je rukovodstvo "Gradskog zelenila" odlučilo da se ponovi akcija za malog Dimitrija.

Ulaz na plažu biće besplatan, a posetioci će moći da novčane priloge ostave u kutijama koje će biti postavljene uz ulaze.

Dimitrije je sedmogodišnji dečak koji je na porođaju ostao bez kiseonika. Oboleo je od kvadripareze – spastičnog oblika dečije cerebralne paralize. Prošle godine dijagnostifikovane su mu i alergijska astma, kao i refluks. Dimitrije do danas nije progovorio, već se služi mimikom. Pohađa pripremno odeljenje škole "Milan Petrović", redovno ide na terapije kod logopeda i na terapijsko jahanje.

Pre tri godine u Rusiji su mu operisane tetive, a operacija je ponovljena pre oko dva meseca, kako bi mu se povećala pokretljivost tela.

Da bi rezultati najnovije operacije bili zadovoljavajući, potrebno je da Dimitrije prođe kroz odgovarajuću rehabilitaciju. Dodatne terapije u trajanju od četiri nedelje staju 192.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.