"Čistoći" duguju 570 miliona

"Čistoći" građani i firme, među kojima ima i javnih preduzeća, duguju oko 570 miliona dinara. U tom preduzeću kažu da se ova dugovanja kod nekih firmi vuku već godinama.

"Čistoći" građani i firme, među kojima ima i javnih preduzeća, duguju oko 570 miliona dinara. U tom preduzeću kažu da se ova dugovanja kod nekih firmi vuku već godinama.

"To je stanje duga od 30. aprila, a sada je suma i veća. Zbog ovoga nam je otežano funkcionisanje, te smo i mi dogovorili da svi mogu da izmire obaveze reprogramom duga. Inače, naše preduzeće nikoga ne "kažnjava" i redovno iznosi smeće svima, bez obzira da li plaćaju ili ne. Mi i ne možemo kao neka preduzeća da uskraćujemo usluge ili da isljučujemo dužnike", navodi za Dnevnik šefica marketing službe u ovom preduzeću Milica Vlaisavljević. Ističe da najveći dužnici mogu da dođu u preduzeće i da se dogovore oko otplaćivanja duga na rate.

"Svi dužnici su tuženi. Mi smo direktno tužili privrednike, dok utuženja građana idu preko Informatike. Veliki privrednici nam duguju 250 miliona dinara, mala privreda oko 110 miliona, javna preduzeća oko 30 i građani oko 87 miliona dinara. Nemamo nameru da prozivamo, ali želimo da ukažemo da bi uz taj novac grad mogao biti još čistiji", navodi Milica Vlaisavljević.

  • @Pukoh od smeha - i ima i nem

    16.06.2011 05:17
    Nastavi
    Nastavi da se smejes i okani se tvojih formula.
    Nisi uracunao vreme koje provedemo spavajuci.
  • ole

    13.06.2011 13:39
    ajmo
    'Ajmo, 'ajde svi u štrajk. Samo sačekajte u redu. Prvo policajci, pa nastavnici, pa lekari, pa čistoća, putari, toplana, informatika...
  • pukoh od smeha

    13.06.2011 08:36
    i ima i nema smisla
    Svako preduzeće tvrdi da mu neko nešto duguje i da zbog tih istih dugovanja ne mogu da namire svoja dugovanja - rešenje: prebijanje dugova (mada je ovo rađeno i država duguje najviše pa se od toga odustalo).
    Što se tiče registrovanih firni u stanu, tu je priča drugačija:
    1. ako se smatra da to nije fer, može da se ponudi formula: X-cena za građane, Y-cena za preduzeća --> krajnja cena od (2/3)X+(1/3)Y (plus još neki korektivni koeficijenti)
    2. elem, da vam radno mesto nije registrovano na stan, plaćalo bi se X+Y, a ne bi se "smećilo" na oba mesta svih 24 časa u toku dana. U cenu X je uračunato to što u najvećoj meri barem 8h u toku dana niste u stanu (posao škola), a cena Y vam se dodaje jer upravo jeste, i dovlačite kojekakve klijente koji isto "smeće".

    Nisam iz čistoće, al zaključite koliko zapravo treba da platite. Ako neko ima bolju formulu, neka je objavi. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.