RTV otpušta 400 ljudi

Direktor Radio Novog Sada Jožef Klem izjavio je da će sa Radiotelevizije Vojvodine biti otpušteno između 300 i 400 zaposlenih u predstojećoj racionalizaciji poslovanja pokrajinskog javnog servisa.

Direktor Radio Novog Sada Jožef Klem izjavio je da će sa Radiotelevizije Vojvodine biti otpušteno između 300 i 400 zaposlenih u predstojećoj racionalizaciji poslovanja pokrajinskog javnog servisa.

On je ocenio da se RTV nalazi pred "istorijskom prekretnicom", čiju suštinu predstavlja problem kako da ta kuća "od manje novca priprema bolje programe". Izrazio je nadu da će madjarska redakcija RTV-a biti poštedjena od otpuštanja, jer je i sada malobrojna, pa bi joj trebalo povećanje broja zaposlenih.

Klem je dodao i da novo rukovodstvo kuće, "koje je stiglo iz beogradskog B92", ima brojne ideje za poboljšanje programa, "ali u pogledu vojvodjanskih medija nemaju iskustva".

  • FUJI

    06.12.2011 14:12
    Verujem da stranacki ljudi nece biti otpusteni...a jedva cekam da vidim kakve ce se vesti pod okriljem B92 plasirati...
  • канаринац

    06.12.2011 13:27
    Искрено жао ми толко људи што ће остати без примања, док ме за РТВ баш брига... Нити их гледам, нити ћу! Трудим се да избегавам домаће канале јер су им програми препуни неукуса и кича... Пустим Дискавери и уживам, а још нешто и научим паметно.
  • Vaskez NS

    06.12.2011 09:42
    Ali...
    Novo "rukovodstvo" RTV koje je stiglo iz pašalučkog B92 kreće na realizaciju partijskog zadatka:

    - razbucati bilo kakvu ideju o većoj samostalnosti RTV (kao preteču bilo kakve ideje o većoj autonomiji Pokrajine)
    - ovu čistku zamaskirati tobož "brigom" za manjinske redakcije u kojima neće biti otpuštanja

    Šaper...postao si providniji od davitelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.