Preminula pevačica Natali Kol

Nagrađivana i uspešna američka pevačica i kantautorka Natali Kol umrla je u Los Anđelesu nakon komplikacija posle dugotrajnih zdravstvenih problema, objavila je danas njena porodica.
Ćerka legendarnog pevača i pijaniste Neta "King" Kola imala je 65 godina.
 
Imala problema s drogama i hepatitisom, zbog čega joj je u maju 2009. godine obavljena transplantacija bubrega. 
 
Karijeru je počela 1975. godine, kada je dobila Gremije za najboljeg novog izvodjača i za najbolji ženski R&B vokal. Povremeno je radila kao glumica u televizijskim serijama, ali je stalno govorila da je najsrećnija na turnejama i na koncertima.
 
U svojoj autobiografiji iz 2000. godine priznala je, međutim, da je godinama imala problema s heroinom, krekom i alkoholom. Godine 1983. provela je šest meseci na rehabilitaciji.
 
Kada je 2008. otkrila da ima hepatitis C, rekla je da je to zbog ranijeg intravenoznog korišćenja droge. Iste godine je kritikovala Akademiju što je dodelila pet nagrada Gremi pevačici Ejmi Vajnhaus, koja je bila zavisnik od droga.
 
Kolova je često bila na turneji tokom većeg dela svoje bolesti, a bila je na dijalizi u bolnicama širom sveta.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika