Uzgojen beli luk bez neprijatnog mirisa
Iako je beli luk izuzetno zdrav zbog svojih antibakterijskih, antivirusnih i antigljivičnih osobina, njegov specifični i snažan miris je razlog zbog kojeg ga većina ljudi izbegava.
Poljoprivredinici iz Italije, Alesandro Đani i Lorenzo Bjanči krairali su novu vrstu belog luka, nazvavši ga "belim lukom za ljubljenje", a koji je specifičan po tome što ima znatno slabiji ukus i miris od standardnog belog luka.
"Ukus ovog belog luka je izuzetno lagan i nadamo se da će se ljudima svideti. Beli luk je deo mnogih jela, a posebno je poznat u italijanskoj kuhinji, pa se nadamo da će ga ljudi prihvatiti i da ćemo ga plasirati na tržište", kazao je Đani za "Guardian".
Beli luk je pun sumpornih jedinjenja koja mu daju karakterističan miris i ukus, zbog čega nije baš idealan ukoliko planirate blizak kontakt s nekom osobom.
Autor: 021
Komentari 3
pedagozNS
zderavko
Kuvar amater
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar