Najskuplji hleb na svetu ima koru od zlata

Hleb od 400 grama, sa zlatnom prašinom, a cena prava sitnica - tek 117 evra.

U Španiji je jedna pekara u svoj asortiman proizvoda uvrstila i ovaj neobičan hleb za koji može da se kaže da je među najskupljima na svetu ili da je čak i najskuplji hleb.

U selu Algatocin u Andaluziji, u porodičnoj pekari po imenu „Pan Pina“ prodaje se vekna hleba sa zlatnom prašinom od 117 evra. Svaka vekna težška je oko 400 grama, umešena je s brašnom od celog zrna, sa dodatkom spelte i dehidriranog meda.

Sastojci
1. brašno od celog zrna pšenice
2. dodatak spelte
3. dodatak dehidriranog meda
4. 250 g jestive zlatne prašine

Uz sve te sastojke u hleb se ubacuje, to jest umesi, još 250 grama jestive zlatne prašine, jedan deo odlazi u samo testo, a ostatak se posipa po hrskavoj korici.

"Naš zlatni hleb je veoma popularan i izvozimo ga širom planete. Bogataši vole da se razbacuju na ovako skupe proizvode. Kupaca najviše ima u Kosta del Sol regionu. Ponude dolaze i iz Rusije, Kine i zemalja Bliskog istoka. Ljudi veruju da je mala količina zlata jako dobra za varenje, a i ostali sastojci su veoma kvalitetni i organskog porekla", kaže Huan Manuel Moreno iz ove pekare.

Autor: Blic

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.