Recept dana: Prolećna torta
Penasto umutiti osam žumanaca sa 220 grama šećera. U jaja i šećer staviti koru od jednog limuna i sok od pola limuna. ovo sve mutiti najmanje pola sata. Dodati 160 grama brašna od krompira i čvrsto ulupan sneg od osam belanaca. Sve polako promešati, kalup dobro namazati maslacem i posuti brašnom, pa masu sipati u kalup i na umerenoj vatri peći.
Kad se torta ohladi, odseći joj vrh na sredini i pažljivo izdubiti tortu. U šupljinu torte staviti umućenu slatku pavlaku. Sad pažljivo staviti odozgo kapak torte i preliti je glazurom od čokolade koju treba praviti na sledeći način: 140 grama šećera kuvati sa pola šolje mleka, dodati dve štangle strugane čokolade i kuvati dok se čokolada ne zgusne.
Zatim u mlaku glazuru staviti 30 grama maslaca, dobro promešati i time premazati celu tortu.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar