Tart sa jagodama melem za nepca

Trenutno je sezona jagoda, koje se sada lako mogu naći u prodavnicama i na svakoj pijaci. Sledi recept za savršen kolač koji će osvežiti svakoga nakon napornog radnog dana.

Potrebno je za testo: 150 g brašna, 1/2 kašike rendane kore limuna, 60 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 80 g maslaca, 30 g mlevenih badema, 1 jaje, 1 kašika hladne vode

Za fil: 200 g jogurta, 250 g maskarpone sira, 50 g šećera u prahu, 3 kašike limunovog soka, 1/2 kašike rendane kore limuna, 1 kesica želatina u prahu, 500 g jagoda, 3 kašike marmelade od jagoda.

Priprema: Sve sastojke za testo stavite u činiju i rukama oblikujte glatko testo, zamotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u frižideru dva sata. Nakon toga razvaljajte testo u krug da vam stane u kalup prečnika 26 centimetra i da imate da obložite rubove kalupa. Kalup namažite maslacem ili obložite papirom za pečenje. Stavite testo, izbockajte ga viljuškom i pecite oko deset minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dok se testo hladi pripremite fil. Pomešajte sve sastojke zajedno i pripremite želatin po uputstvu, pa ga dodajte filu i dobro mikserom promešajte. Na ohlađeno testo ulijte fil i stavite u frižider na dva sata. Jagode operite i narežite na krupnije komade, pa ih poslažite preko fila. Na laganoj vatri ugrejte marmeladu od jagoda i prelijte odozgo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.