Recept dana: Riba pečena na pirinču

Recept odgovarajući za sezonu pecanja.
Nabaviti smuđa od kilograma težine i dobro ga očistiti. Za to vreme uliti u šerpu četiri do pet kašika ulja, dodati dve glavice sitno isečenog crnog luka, pa na luk spustiti 250 grama opranog pirinča da se prži.
 
Naliti pirinač s pola litra vode, promešati ga, pa izručiti u đuveč, najbolje u takav đuveč koji se može izneti i na sto. Očišćenog smuđa naseći nožem sa obe strane, posoliti ga i uvaljati u brašno u koje je dodata jedna kašičica aleve paprike.
 
Položiti smuđa na pirinač i usuti s nekoliko kašika ulja. Sve preliti s 250 mililitara kisele pavlake i peći u pećnici.
 
I riba i pirinač biće gotovi u isto vreme, otprilike za pola sata, a tada ih treba izneti na sto u sudu u kome su se pekli.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.