Ovo će vam istopiti salo

Želite da se hranite zdravo, ali i da se rešite viška masnih naslaga? Onda neka ova kombinacija bude vaš izbor za doručak. Čia seme i ovsene pahulje čine čuda za vaše zdravlje i pomažu da dostignete ili održite vitku liniju.
Čia semenke su bogatije kalcijumom od mleka i mlečnih proizvoda.Pored toga, sadrže i dosta omega 3 i omega 6 masnih kiselina, snižavaju nivo lošeg holesterola, čuvaju zdravlje srca i imaju jaka antiupalna i antioksidativna svojstva. Ove semenke se narošito preporučuju osobama koje pate od artritisa.
 
Ovsene pahulje su na samom vrhu najzdravijih namirnica za zdrav doručak. Bogate su kalijumom, cinkom, bakrom, jodom, fosforom, hlorom, magnezijumom... Zato ovsene pahulje utiču pozitivno na opšte zdravlje, regulišu holesterol i nivo šećera u krvi, jačaju kosti i zube.
 
Doručak od ovsenih pahulja i čia semenki
 
4 kašike čia semenki
 
šolja ovsenih pahulja
 
2 kašike meda
 
2 kašičice ekstrakta vanile
 
kašičica cimeta u prahu
 
prstohvat morske soli
 
500 ml vode
 
Priprema:
 
Pomešajte cimet, vanilu i vodu i zagrevajte dok ne počne da vri. Zatim smanjite temperaturu ringle i dodajte ovsene pahulčje. Ostavite da vri nekoliko minuta pa sklonite s ringle.
 
Poklopite posudui ostavite tako 5 minuta da ovsene pahulje upiju tečnost. Dodajte mešavini med i so i dobro promešajte.
 
Sipajte pahulje u činiju i dodajte čia seme dok je smesa još topla. Po želji možete dodati i voće poput jagoda, banana, višanja, jabuka...
 
Sačekajte da se jelo prohladi i uživajte u ukusnom doručku koji poboljšava zdravlje i topi masnoću sa stomaka.

Teme

salo
  • Čučuk Stana

    10.06.2016 13:15
    Pitali lalu što je tako debeo a on odgovorio: sumnjam na 'ranu!!
  • Voldi

    10.06.2016 09:09
    Visok unos proteina i pravilna fizička aktivnost će vam (nam) istopiti salo, ne kojekakvi magični bućkuriši.
  • mick

    10.06.2016 08:12
    FUJ !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.