Recept dana: Dalmatinski pirinač sa slaninom i sirom
U šerpu staviti jednu veću kašiku masti, pa kad je dobro zagrejana, dodati jednu glavicu sitno isečenog crnog luka, pa ga pržiti tri minuta na blagoj vatri. U upržen luk staviti 100 grama sitno isečene suve slanine, pa je stalno mešati i paziti da luk ne pregori.
Dodati u luk 450 grama opranog pirinča i promešati ga, a zatim naliti s toliko živinske supe da ona pokrije lepo pirinač. Pirinač promešati, posoliti, obiberiti i za vreme kuvanja nalivati sokom od paradajza dok ne bude sasvim mekan. Ali pirinač ne sme biti raskuvan.
Pre služenja, zasuti pirinač s dosta struganog sira, staviti ga u jedan kalup i zatim izručiti u okrugao tanjir. Pirinač će ispasti iz kalupa u vidu kupe ili oblika kalupa u koji je stavljen.
Posuti ga struganim sirom i služiti.
Prijatno!
Komentari 4
Karnivor
A začiniti nekim gorkim travkama. Zdravo je. I na taj način možete živeti, umesto 67, čak 93 godine! Živeti?
Franko
/
sa druge strane, sasvim sam siguran da se sporazumi ne odnose na recepte za kuvanje.
oko tog pitanja smo jos u ratu sa svetom. srpski recepti su gulas, makovnjaca, sarma, lenja pita, burek, pirinac u nadevima...
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar