Recept dana: Krem od jagoda sa pavlakom

Za krem pripremiti: 250 ml mleka, pola kg jagoda, 300 grama šećera, šest jaja i šest tabli želatina.

Praviti ga na ovaj način: u posudu za mućenje sipati pola litre mleka, šest žumanaca, 300 grama šećera, kašiku oštrog brašna, pa na jakoj vatri lupati žicom dok se ne zgusne.

Kad je krem gust, dodati šest tabli u hladnoj vodi omekšanog želatina, pa krem sa želatinom dobro izmešati i skinuti sa štednjaka. Propasirati 150 grama jagoda i dodati u krem, promešati ga i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme 150 grama preostalih jagoda dodati umućenoj čvrstoj peni od šest belanaca, zajedno dobro promešati i dodati u ohlađeni krem. Krem, penu i jagode dobro izmešati.

Uzeti kalup za krem, pokvasiti ga vodom, ocediti ga, sipati masu i staviti na led d stoji tri do četiri sata.

Kad zatreba, istresti krem na staklenu posudu, ukrasiti ga svežim jagodama i služiti.

Uživajte!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.