Kako prepoznati lažni med

Nažalost, živimo u takvom svetu gde je mnogima zarada na prvom mestu pa ih nije briga kako doći do više novca uz manje truda i ulaganja. Tako je i kod trgovine medom.

Stručnjaci kažu kako pravi, prirodni med nije lepljiv. Znači, kao ga razmažete prstima, ne sme se lepiti jer to pokazuje kako u sebi ima šećera ili veštačkih zaslađivača.

Evo još nekoliko načina kako da proverite da li u rukama imate čist pčelinji med.

Možete da ga testirate i sa vodom - stavite kašiku meda u vodu. Ukoliko se spusti na dno i tamo ostane, tada je s njim sve u redu. Lažni med će početi odmah da se topi, odnosno meša sa vodom.

Pravi med se nakon nekog vremena kristalizuje.

Namočite malo vate u med i zapalite - goreće ako je med pravi.

Stavite kap meda na prst - pravi, čisti med ostaće na jednom mestu dok će lažni brzo početi da curi po prstu.

Zagrejte malo meda u mikrotalasnoj, na visokoj temperaturi - prirodni med će se karamelizovati a lažni će biti pun mehurića.

Stavite li pravi med pred mrave neće ga pipnuti - ne vole ga. 

Teme

med
  • Veganka Sofija

    13.10.2016 08:44
    Med izaziva rak. Kradete od pcela.

    https://www.youtube.com/watch?v=jIkU6jdBhsw

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.