VIDEO: Većina ljudi picu jede na pogrešan način

Čitav život jedemo picu pogrešno. Tako barem tvrdi londonski stručnjak za hranu, Danijel Jang, autor knjige 'Gde jesti picu – vodič za najbolje picerije u svetu'.

Prema Danijelu, držati picu za koru je potpuno pogrešan i neautentičan način jedenja omiljenog italijanskog jela. Testo pice treba da bude mekše, pa ako je držite za koru, rizikujete da vam svi sastojci iscure s nje.

Umesto toga, Danijel savetuje da picu presavijete, i to prvo na pola, pa još jednom, pre nego što je uzmete sa salvetom. Tako nijedan sastojak neće iscuriti.

Ovu tajnu naučio je od italijanskog pica šefa Enca Koćia, a savete je podelio u svom Jutjub tutorijalu.

Teme

PICA
  • JOHN

    20.10.2016 13:53
    kod nas je drugačije
    Mi smo navikli da hranu jedemo za stolom viljuškom i nožem.
  • :)

    20.10.2016 12:21
    Ja samo tako i jedem picu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.