Narandžasto vino bi moglo biti najpopularnije piće 2017. godine

Narandžasto vino, koje je kombinacija crvenog i belog vina, moglo bi postati najpopularnije piće 2017. godine.
Poznato i kao "četvrto vino", narandžasto vino je dobilo naziv po svojoj boji i ne sadrži nikakve agrume. Dok se za proizvodnju belog vina koža odvaja od sočnog dela, prilikom pravljenja narandžastog koža ostaje, a ovaj proces se koristi za proizvodnju tanina. Koža grožđa se može čuvati u vinu od sedmice do godinu dana kako bi se dobili različiti ukusi i boje. 
 
Aditivi, uključujući i kvasac, retko se koriste u postupku, a rezultat je vino punijeg voćnog okusa. 
 
Narandžasto vino se našlo na brojnim uticajnim vinskim listama širom sveta, a proizvedeno je pre nekoliko vekova. U poslednjih nekoliko godina ponovo je počelod a se pravi u Italiji i Sloveniji. 
 
"Najbolja narandžasta vina imaju uzbudljiv miris koji je kombinacija medenog i mesnatog voća sa taninom", kazala je stručnjakinja za vino Amelija Singer.
 
Zbog svoje kiselosti, narandžasto vino odlično ide uz indijsku, persijsku i marokansku kuhinju.
  • Pedja

    07.12.2016 12:55
    Ima tu još specifičnosti... Zanimljiva tema i savet novinarima da je dodatno istraže, budući da i u Vojvodini ima proizvođača orandž vina. Nema potrebe da se preuzima sa .ba sajta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.