Šest najluđih američkih zakona o alkoholu

Sjedinjene Američke Države oduvek imaju blizak, ali čudan odnos s alkoholnim pićima. Mnogi državni zakoni i dalje su ostali na snazi, mada odavno nisu više u upotrebi.
Šest najluđih američkih zakona o alkoholu
Foto: Pixabay

1. Oklahoma

Teško je naći mnogo boljih stvari od otvaranja hladnog piva na topao letnji dan. Nažalost, za stanovnike Oklahome, svako piće koje sadrži četiri ili više odsto alkohola u marketima se mora držati na sobnoj temperaturi.

2. Tenesi

Mur Kounti, Tenesi dom je fabrike "Jack Daniels". U ovoj zemlji i dan danas postoje razne restrikcije kod kupovine alkoholnih pića, a do pre koju godinu pri završetku obilaska ove fabrike dobili biste čašu - limunade. Srećom, danas je to promenjeno, tako da pri izlasku uživate u dobrom starom Jacku...

3. Masačusets

Popularni "Happy hour" na koji svi rado s veseljem žurimo, u ovoj američkoj saveznoj državi ne postoji, tj. zabranjen je. Razlog su navodne mere sigurnosti i briga za građane.

4. Džordžija

Jedna od južnih američkih država, gde zakoni o piću variraju od nepostojećih do drakonskih. Džordžija spada u ovu drugu grupu i nema zakona o opijanju u javnosti. Tako posetioci ove države mogu slobodno da uživaju u hladnom pivu na gradskim trgovima i parkovima.

5. Južna Karolina

Na dan izbora, u Južnoj Karolini na snazi je zabrana točenja alkohola. Ovaj zakon seže u istoriju i davnu 1800, kada su se izborna mesta nalazila u salonima. Tad bi, naime, ljudi popili, pa bi bilo lakše nagovoriti ih kome treba da daju glas...

6. Juta

"Gvozdena zavesa" je i dalje živa, doduše, ne u Evropi već u državi Juta. Tamo je propisano kako točenje pića u barovima ili restoranima deca ne smeju da vide, tako da se piće uvek toči "iza zavese".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima