Pica koja ne goji i sedam načina kako da smanjite kalorije

Kuvar Paskal Kozolino, autor knjige "The Pizza Diet, Eat This, Not That!", otkriva najzdraviji način za smanjivanje kalorija jednog od omiljenih jela u svetu, bez "žrtvovanja" njegovog ukusa.
1. Napravite što tanju koru. Osim što je krcato kalorijama i naglo podiže nivo insulina u krvi, testo od belog brašna nema mnogo nitrijenata. Dobar izbor bilo bi i testo napravljeno od integralnog brašna. 
 
2. Secite picu na manje komade. Na taj način ćete izbeći prejedanje. 
 
3. Smanjite količinu sira. Ukoliko ne možete da ga izbacite u potpunosti, pospite picu kašikom parmezana (sadrži samo 22 kalorije). 
 
4. Uklonite višak masnoća. Ukoliko se na povšini pice pojavi "barica" od kačkavalja, pokupite masnoću salvetom. Verovali ili ne, na ovaj način možete da smanjite do 40 odsto kalorija. 
 
5. Izbegavajte suhomesnate proizvode. Umesto njih, najbolje bi bilo da napravite "mediteransku" picu, sa crnim lukom, povrćem (paradajz, paprike) i maslinama. 
 
6. Dodajte začine. Poznato je da čili paprika i svež crni biber ubrzavaju metabolizam. 
 
7. Ukoliko ste naručili picu, ne konzumirajte je iz kartonske kutije. Umesto toga, poslužite hranu u malim tanjirima. Istraživanja Tehnološkog instituta u Džordžiji su pokazala da konzumiranjem hrane u velikim tanjirima ljudi unose do 22 odsto više kalorija, prenosi Biznis insajder.
  • Boris

    06.08.2017 10:57
    Najbolje je gledati kako neko drugi jede vasu picu. Tako se uopste ne unose kalorije.
  • Veganka

    05.08.2017 19:56
    Na Marinaru, jednu od tradicionalnih pica ni ne ide nista sem pelata uz malo maslinovog ulja, belog luka i bosiljka u vidu zacina.
    Nikakav sir ni suhomesnati proizvodi.
    Video recept: https://youtu.be/lQuEdDcdRbQ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.