Slovenija tužila Evropsku komisiju zbog vina

Slovenija je tužila Evropsku komisiju zbog toga što je dozvolila Hrvatskoj da unutar EU koristi naziv "teran" za vrstu crnog vina.
Slovenija tužila Evropsku komisiju zbog vina
Foto: 021
Ministarstvo poljoprivrede Slovenije saopštilo je da je ta zemlja podnela tužbu Evropskom sudu pravde zbog odluke Evropske komisije koja je stupila na snagu u julu. 
 
Slovenija i Hrvatska su dugo u sporu oko korišćenja naziva crnog vina "teran", a Slovenija tvrdi da ima ekskluzivno pravo na taj brend koji smatra svojim nacionalnim blagom. 
 
Evropska komisija je dozvolila hrvatskim proizvođačima vina da koriste taj naziv pod određenim uslovima. 
 
Agencija STA prenela je da će Slovenija nastojati da dokaže da je ta odluka protivna zakonima EU i da krši prava slovenačkih proizvođača vina.
  • PatriJota

    15.09.2017 20:44
    A bilo je ok kad su registrovali ajvar kao svoj proizvod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima