FOTO: Roštilj za Ginisa - u Urugvaju ispečeno više od 10 tona mesa

Urugvaj je oborio Ginisov rekord u organizovanju najvećeg roštilja na svetu sa ispečenih više od 10 tona mesa i time sa prvog mesta "uklonio" susednu Argentinu koja je skoro deset godina ljubomorno držala tu titulu.
Roštilj je organizovan u gradu Minas sa 40.000 stanovnika gde je naložena vatra od 60 tona drva dok je meso pripremalo više od 100 kuvara koji su satima pekli meso. 
 
"To pripremamo od oktobra", rekao je glavni organizator Robert Bajarez i dodao da je napravljeno i 4.000 kilograma ruske salate kao prilog.  
 
Argentina koja je dosad nosila titulu, i Urugvaj, od 2008. se takmiče ko će organizovati veći roštilj. Argentina je pobedila 2008. i 2011. ali je ovog puta ispekla manje mesa, odnosno 9,16 tona mesa, prema navodima komisije.  
 
 
Urugvaj, koji je jedan od najvećih izvoznika mesa, ispekao je tačno 10,14 tona mesa.
  • Rija Ma

    11.12.2017 17:38
    Jezivo
    Kakav festival navodnog hedonizma a zapravo legalnog holokausta i ekološke katastrofe s obzirom na količinu drveta koje je poptuno nepotrebno izgorelo da bi se ispeklo 10 tona leševa nesrećnih životinja. Nadam se da će čovečanstvo zarad sopstvenog opstanka prekinuti praksu hranjenja stoke žitaricama uvezenim iz zemalja trećag sveta, kako bi bogata deca prvog sveta mogla da se truju njhovim mrtim telima dok ne dobiju kancer, i umesto toga nahraniti decu i ljude trećeg sveta i celog sveta jedinom vrstom hrane koja je pogodna za ljudsku ishranu a to je celovita biljna ishrana.
  • Sonja

    11.12.2017 17:24
    bizarno
    Ovo je bizarna i tuzna vest. Prvo pitanje - koliko je zivotinja moralo da umre za ovu varvarsku manifestaciju? Zar mislite da je ovo bilo neophodno ili potrebno i da je vredno tih zrtvi? Ovakvi dogadjaji treba da budu skrajnuti kao potpuno neprikladni u danasnje vreme kada znamo da je farmski masovni uzgoj zivotinja za ljudsku prehranu direktno odgovoran za globalno otopljenje. Drugo, zar je stvarno eticki hvaliti se sa tonama ispecenog mesa u svetu u kom milioni dece svakodnevno gladuje. Nadam se da ce nam sledeca generacija biti malo manje sebicna i vise senzibilisana na patnju zivotinja i uticaj koji njihove navike i postupci imajau na buducnost.
  • rostiljdzija

    11.12.2017 13:36
    Limanac , pa to je 10 tona mesa , cak i da je neko parce izgorelo nije strasno..cemu trazenje dlake u jajetu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima