Tradicionalni japanski kolač svake godine "ubije" nekoliko ljudi

Dve osobe preminule su u Japanu, a veliki broj njih je u teškom stanju nakon što su počeli da se guše tradicionalnim kolačem od riže tokom novogodišnje zabave.
Iako ovi kolači izgledaju bezopasno, svake godine umre nekoliko ljudi od ovog kolača, pa službenici izdaju upozorenje. Kolač se zove mochi, okruglog je oblika i pravi se od mekane riže koja se kuva na pari, potom udara i onda se napravi pira od nje. Rezultat je lepljiva riža koja se peče ili kuva.
 
Japanci je tradicionalno prave za proslavu Nove godine. Problem je što mora dosta dugo da se žvaće jer je lepljiv tako da sve osobe koje ne mogu da žvaću dobro, poput dece ili starih, teško mogu da jedu ovo jelo.
 
Ukoliko kolač samo progutate, on se zaglavljuje u grlu i dovodi do gušenja. Prema navodima japanskih medija, 90 odsto ljudi koju su došli u hitnu u novogodišnjoj noći došli su zbog gušenja od ovog kolača. Stariji su od 65 godina.
  • ex Pezos

    07.01.2018 08:44
    Eureka
    Evo ideje za nase vlasti.
    Od iduce godine penzioneri dobijaju "paketice"
    (i ja sam penzioner)
  • Лука Лабан

    05.01.2018 13:56
    Оће бити проглашена епидемија? Ценим да неће, Јапан је то.
  • Blok

    05.01.2018 12:11
    Nasli japanci resenje da se rese penzionera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.