Španci najveći ljubitelji veganske čokolade

Većina ljudi voli čokoladu, ali se ispostavilo da je niko ne voli više od Britanaca.
Španci najveći ljubitelji veganske čokolade
Foto: Pixabay
Prema istraživanju kompanije Mintel (Mintel Global New Products Database), stanovnici Velike Britanije su 2017. godine u proseku konzumirali 8,4 kilograma ove poslastice, piše Independent. 
 
Kompanija takođe navodi da je globalna konzumacija čokolade u porastu, dok je proizvodnja uskršnje čokolade u proseku porasla prošle godine za čak 23 odsto. Najveći porast zabeležen je u Nemačkoj i SAD. 
 
Kada je reč o čokoladnim uskršnjim jajima, na vodećoj poziciji našao se Brazil, sa 11 odsto udela na svetskom tržištu u 2017, a iza ove zemlje našle su se Južnoafrička Republika, Nemačka, Velika Britanija i Francuska. 
 
Proizvođači su bili najinventivniji u Velikoj Britaniji, gde su mogle da se kupe uskršnje čokoladne poslastice sa dodatkom đumbira i tonika, koje su zamenile čokoladna jaja sa ukusom piva koja su bila u ponudi prethodnih nekoliko godina. 
 
Širom Evrope raste i proizvodnja veganske čokolade, koja se, prema podacima, pretežno konzumira u Španiji (više od polovine konzumenata), Francuskoj i Poljskoj.
  • paa...

    29.03.2018 17:49
    Svaka crna čokolada je veganska tj. posna je svaka koja nije mlečna, tako da ih ima i kod nas, domaćih proizvođača i to godinama. To su ujedno i najkvalitetnije i najzdravije čokolade, jer sadrže između 70 i 90% kakaa a pritom ne sadrže mleko i imaju mali procenat šećera.
    Kod mlečnih čokolada procenat kakaa je najmanji, a najveći deo sastava otpada na šećer i mleko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.