U Italiji tvrde da su napravili picu koja sprečava rak i srčane bolesti

Naučnici i kuvari u Italiji tvrde da su napravili picu koja sprečava rak i srčane bolesti.
Pica "Paskalina", koju su osmislili naučnici u Napulju,  nazvana je "pica koja produžava život" i "pica protiv umora". "Paskalina" je prepuna sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri za zdravlje.
 
Na pici nema ni sira ni mesa, a preliv uključuje paradajz, masline, maslinovo ulje i rapine, vrstu brokolija, kao i beli luk i čili papriku, piše "Dejli mejl". Osnovu pice čini testo od pšeničnog brašna.
 
Pica će biti ponuđena na prodaju u napuljskom pica selu, odnosno tokom festivala pica u tom italijanskom gradu ove nedelje.
 
Naučnici sa nacionalnog Instituta za proučavanje tumora u Milanu rekli su da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta sedmično.
 
Italijanski sajt "Afar italijani" objavio je da se okupila grupa istraživača, vlasnika restorana, proizvođača hrane i potrošača da osmisle zdravu picu.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.